Info@led-visuals.nl

+31(0)347-345032

FAQ’s – Veelgestelde vragen

Wat zijn de kosten van een LED scherm?

Gezien de grote variatie in uitvoeringen en afmetingen, is elk project maatwerk. De prijzen zijn erg variabel per type LED scherm, maar bij LED visuals B.V. weet u in elk geval zeker dat u een kwalitatief hoog LED scherm aangeboden krijgt tegen de beste prijzen. Aangezien wij lage bedrijfskosten hebben met zeer scherpe contracten bij de grootste fabrikanten, kunnen wij de beste prijs garanderen.

Wat is de levensduur van een LED scherm?

De levensduur van een LED scherm is afhankelijk de omgeving, toepassing maar vooral de kwaliteit van de LED technologie. Indien er rekening wordt gehouden met alle belangrijke mogelijke obstakels (vooral in outdoor situaties) en hierop goed wordt geanticipeerd, zal dit de levensduur van het LED scherm bevorderen. Wij hechten veel aandacht aan de kwaliteit van het LED scherm. Na de productie worden er uitgebreide aging-tests uitgevoerd: waterproof test, triltest, zouttest, helderheidstest etc. Pas nadat alles 100% functioneert, zorgen wij ervoor dat het LED scherm geplaatst wordt. Omdat wij hier zoveel waarde aan hechten, is de gemiddelde levensduur van onze LED schermen 8 tot 10 jaar, en in sommige gevallen zelfs nog langer! Bij LED is het wel het geval dat de helderheid elk jaar achteruit gaat. Indien er een hoge kwaliteit LED wordt toegepast, zal het intensiteit verlies minimaal zijn. Bij research naar LED schermen komt u ongetwijfeld de term ‘100.000 branduren’ tegen. Dit wordt standaard bij elk type LED aangegeven, zelfs bij de LED brands die dit niet kunnen garanderen.

Heeft een LED scherm onderhoud nodig?


Voorheen was dit wel het geval. Tegenwoordig zijn de meeste LED schermen die wij aanbieden compleet onderhoudsvrij. Jaarlijkse onderhoudscontracten zijn dus overbodig, en dit bespaard een hoop geld. Een duur service contract afsluiten is bij ons ook overbodig. Wij bieden namelijk een kosteloos servicecontract aan bij aanschaf van elk LED scherm!

Wat voor type LED scherm heb ik nodig?

Voor elke situatie en toepassing zijn er verschillende type LED schermen die toegepast kunnen worden. Laat u door een van onze specialisten vrijblijvend informeren betreft de mogelijkheden. Wij zorgen voor een uitstekend advies voor elke situatie. De geschikte uitvoering, pixel pitch, softwaresysteem, montage etc. wordt in goed overleg met de klant bepaald.

Wat is het verschil tussen DIP en SMD?

DIP staat voor Direct In-line Package en SMD staat voor Surface Mounted Diode. Het grootste verschil tussen beide LED types is dat DIP bestaat uit 3 individuele pixels (Rood, Groen, Blauw) en SMD is een LED chip met deze 3 kleuren in één. Met de SMD LED technologie is het mogelijk om een fijnere pixel pitch te generen. Daarom wordt de SMD LED technologie ook voornamelijk voor indoor LED schermen toegepast. DIP heeft daarin tegen een hogere helderheid, en is meer geschikte voor outdoor LED schermen.

Verschillende benamingen voor LED schermen?

LED schermen hebben verschillende benamingen. Voorbeelden hiervan zijn: LED display, LED billboard, LED wall, LED videowall, LED reclamebord, LED video scherm, LED video display etc. Wij krijgen veel vragen of het bij deze benamingen gaat om hetzelfde product. Het antwoord is Ja. Een LED scherm is dus hetzelfde als een LED display of LED wall. Elk bedrijf gebruikt zijn eigen term, maar uiteindelijk gaat het om hetzelfde product. Er is wel een verschil tussen LCD videowalls en LED videowalls / LED schermen.

Waarom LED visuals B.V.?

Wij van LED visuals B.V. hebben door de jaren heen gigantisch veel kennis opgebouwd op het gebied van LED technologie en de toepassing van LED schermen. Bij aanschaf van een LED scherm komt meer kijken dan alleen het type LED scherm en de geschikte maatvoering. Een goed LED scherm met een lange levensduur, optimale functionaliteiten en exclusief beeldkwaliteit, zorgt voor meer rendement dan een standaard LED scherm met beperkte opties die uiteindelijk het doel missen. Met onze kennis zorgen wij ervoor dat er voor elke situatie het optimale resultaat wordt behaald door middel van een exclusief opvallend LED scherm. Onze LED schermen zijn ten eerste zeer stabiel, maar zijn daarnaast ook nog eens extra opvallend door de High Colorfull rate en extreem krachtige helderheid.

Daarnaast zijn onze LED schermen zeer scherp geprijsd ten opzichte van veel andere aanbieders. Wij kunnen de beste prijzen garanderen aangezien wij lage bedrijfskosten hebben en dus ook lage marges kunnen hanteren. Ook hebben wij directe contracten met de grootste fabrikanten. Wij zullen altijd te maken hebben met LED cowboys binnen deze branche die prijzen aanbieden waar wij niet tegenop kunnen. Dit heeft alles te maken met de kwaliteit dat aangeboden wordt en dit gaat ten koste van de levensduur, stabiliteit en beeldkwaliteit.  Neem contact op met één van onze specialisten om hier meer toelichting over te krijgen.

Waar werken jullie?

Wij plaatsen LED schermen door heel Nederland. In Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Utrecht, Noord-Brabant, Limburg, Gelderland, Overijssel, Assen, Groningen, Friesland en Flevoland. Van Haarlem, Den Haag, Middelburg, Utrecht, Den Bosch, Maastricht, Arnhem, Zwolle, Assen, Groningen, Leeuwarden tot en met Lelystad. Ook werken wij regelmatig in België en Duitsland.

Kan ik zelf de vergunning voor mijn led scherm regelen?

U kunt natuurlijk uw eigen vergunning regelen, maar dit kan tijdrovend zijn met een geringe kans van slagen doordat u wellicht niet geheel op de hoogte bent van de huidige regelgeving. Onze constructeur is op dit gebied zeer ervaren. Hij kan snel inschatten wat uw kansen zijn en welke aanvraag de meeste kans maakt om goedgekeurd te worden door de gemeente.

Krijg ik met veel verschillende mensen te maken voordat het LED scherm geplaatst wordt en moet ik de bijkomende zaken allemaal zelf regelen?

Wij werken met een vast team welke zijn voorzien is van de benodigde kennis en vakmannen om het gehele project te kunnen realiseren. U heeft een vaste contactpersoon.

Wat is de levertijd van een LED scherm?

Wij hanteren een standaard levertijd van 8-12 weken. Dit is afhankelijk van productietijd en transport. Indien er spoed is met de oplevering, kan er gekozen worden voor een urgent order met een levertijd van 4-6 weken. Voor montage overleggen wij altijd met de klant en zijn we zo flexibel mogelijk.