PIXEL PITCH

Bij het inwinnen van informatie en onderzoeken van digital signage oftewel visuele LED lichtreclame / LED schermen komt u onwaarschijnlijk een aantal specifieke termen tegen waarvan u niet eerder heeft gehoord. Wij van LED visuals B.V. helpen de klant graag om op een duidelijke en heldere manier een uitleg te geven betreft de mogelijkheden, toepassingen, componenten en de LED technologie. Door de verschillende aspecten van de LED display technologie te begrijpen zal dit uiteindelijk helpen bij het maken van de juiste beslissing voor uw bedrijf of instantie.

 

Adviesgesprek aanvragen

 

WAT IS DE PIXEL PITCH?

De pixel pitch oftewel de pixelgrootte is eenvoudig gezegd de afstand tussen de LED beeldpunten van hart tot hart. Dit wordt uitgedrukt in millimeters. De pixel pitch en de totale afmeting bepaald de uiteindelijke resolutie van een LED scherm. Pixelgroottes kunnen variëren van 0.9mm tot 10mm voor indoor LED schermen. Voor outdoor LED schermen varieert dit tussen de 6mm en 30mm of zelfs nog hoger. De pixelgrootte wordt bepaald op basis van de minimale kijkafstand, het displayformaat en de toepassing.

P8 (8mm pixel pitch)

P10 (10mm pixel pitch)

P16 (16mm pixel pitch)

WAAROM IS DE PIXEL PITCH ZO BELANGRIJK?

De pixel pitch bepaald mede met het displayformaat de totale resolutie. Zoals bovengenoemd wordt de pixel pitch grotendeels bepaald op basis van de minimale kijkafstand. Indien er een te hoge pixel pitch wordt toegepast, zal het LED scherm onduidelijk leesbaar zijn doordat de pixels goed zichtbaar zijn. Dit gaat ook ten koste van de uitstraling en de visuele content dat weergeven zal worden. Hoe meer pixels er worden toegepast, hoe hoger de resolutie. In praktijk wordt er als volgt gerekend: minimale kijkafstand in meters + 20% = de pixelgrootte in millimeters. Dus indien er een LED scherm toegepast wordt in een winkelcentrum met een minimale kijkafstand van 5 meter, zal er een P6 ( 6 mm ) LED scherm toegepast moeten worden. Uiteraard moet er ook weer rekening worden gehouden met de toepassing en het displayformaat. Onze specialisten adviseren u graag bij het maken van de juiste keuze.

Ultra High Colorful LED technologie

Elk LED scherm is opgebouwd uit talloze LED pixels uitgevoerd in SMD of DIP technologie. Wij van LED visuals B.V. zijn continu bezig met de laatste technologische ontwikkelingen en passen onze LED schermen hierop aan. Onze LED schermen zijn voorzien van Ultra High Colorful LED chips voor een optimale beeldkwaliteit met ruim 68.7 biljoen kleuren! Dit is gigantisch en naast de realistische beeldkwaliteit, zorgen de High Colorfull LEDs ook nog eens voor extra attentiewaarde.

20613909_10209415549652843_2041048087_n
LED scherm 2.5mm