Led technologie

LED is een afkorting voor ‘’Light Emitting Diode’’.

LED is een afkorting voor ‘’Light Emitting Diode’’. Een LED is een elektronisch halfgeleidercomponent die licht uitzendt als er spanning in de doorlaatrichting heen loopt. Deze wordt ingebouwd in een kleine doorzichtige behuizing van een aantal millimeters groot, die tevens als lens werkt.
Een LED scherm, het woord zegt het al, is opgebouwd uit talloze LED’s. Deze LED’s worden allemaal in verbinding met elkaar gezet doormiddel van PCB’s en drivers in een module. Deze LED modules worden naadloos aan elkaar gekoppeld in een kabinet en door de kabinetten aan elkaar te configureren vormt dit uiteindelijk een LED scherm.

Voor LED schermen worden er twee verschillende LED technologieën toegepast, namelijk SMD en DIP. Zie onderstaand een voorbeeld van beide LED modules:

Voor LED schermen die buiten worden toegepast, wordt er meestal gebruik gemaakt van de DIP LED technologie. Bij outdoor LED schermen is de minimale kijkafstand meestal groter als bij indoor situaties, waardoor er een hogere pixel pitch wordt toegepast met een lagere resolutie. Het voordeel van DIP is de zeer krachtige lichtopbrengst en de waterdichtheid. Tegenwoordig wordt de LED technologie SMD ook steeds meer toegepast voor outdoor LED schermen. Meestal gaat het dan om kleinere LED schermen met een korte kijkafstand van 5 tot 10 meter.

Voor Indoor LED schermen wordt eigenlijk alleen de LED technologie SMD toegepast. De grote voordelen van deze technologie is de zeer hoge resolutie, laag stroomverbruik en de hoge beeldkwaliteit bij korte kijkafstanden. Wij leveren SMD LED schermen in pixel pitches vanaf 0.8mm tot 16mm. Onderstaand vindt u meer informatie betreft onze LED schermen.

Pixel Pitch

Op basis van de minimale kijkafstand en de displayafmeting wordt de pixelgrootte bepaald

Software mogelijkheden

Voor elke toepassing bieden wij een geschikt aansturingsysteem

Kwaliteit & Garantie

Bij ons staat de kwaliteit van het LED scherm altijd op prioriteit nummer één

FAQ’s

Veel gestelde vragen betreft onze LED schermen